Un nou analizor point of care Samsung pentru determinarea in regim de urgenta a procalcitoninei!

Analizor automat de imunologie IB 10 img 1

Procalcitonina (PCT) este un marker de mare sensibilitate si specificitate pentru infectiile bacteriene si a devenit extrem de folosit pentru a imbunatati diagnosticarea infectiilor bacteriene si a ghida terapia cu antibiotic la pacientii cu sepsis din departamentul de Urgenta, Terapie Intesinva si nu numai.

Un studiul efectuat de 2 laboratoare independente din Germania a comparat valorile PCT obtinute din plasma cu EDTA (B·R·A·H·M·S PCT sensitive Kryptor or Elecsys B·R·A·H·M·S y PCT) si cele obtinute prin utilizarea analizorului Samsung IB BRAHMS PCT cu proba din sange integral cu EDTA pentru pacientii care s-au prezentat spital pentru determinari de rutina la PCT-ului . Obiectivul acestui studiu a fost sa determine corelatia testului Samsung IB BRAHMS PCT ( un nou test de urgent ace necesita sange integral pe EDTA si care are valorile de referinta cuprinse intre 0.08-10 μg/L ) si sa stabileasca metodele de referinta. Rezultatele au fost obtinute in conformitate cu Ghidurile CLSI Guidelines EP09-A3 si GCP.
Concluzia studiului consta in faptul ca s-a obtinut o excelenta corelatie si o acuratetie a diagnosticului pentru noul si complexul analizor point of care pentru determinarea rapida a procalcitoninei ( rezultat in 20 minute).

Testul Samsung IB BRAHMS PCT permite masurarea cu mare acuratete a procalcitoninei in regim de urgenta iar rezultatele obtinute sunt comparabile cu testele BRAHMS PCT obtinute in laborator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *